Nyhet! Kom och prata med oss på Landsbygdens dag 29 juni.

I skissarbetet med området har det varit viktigt att ansluta till bygdens lokala DNA, både när det gäller den arkitektoniska gestaltningen och den starka gemenskapen som finns i trakten. Vi vill skapa möjligheter för möten och umgänge i området, samtidigt som det måste finnas möjlighet att dra sig tillbaka i det egna hemmet. 

Bostäderna ska vara tillgänglighetsanpassade så att de också blir attraktiva för äldre som vill flytta till ett bekvämt och enkelt boende samtidigt som de bor kvar på orten. För att utveckla samhörigheten och integrera projektet i området finns planer på att utveckla gemensamhetslokal, trädgård med växthus och odlingslotter samt bastu och båtbrygga.   

Tanken är att utveckla projektet i dialog med lokalbefolkningen och intressenter. Därför vill vi bjuda in dig till Landsbygdens dag i Kvarnvik lördag 29 juni. Vi kommer att vara på plats vid projektområdet för att visa idéskisser och berätta mer om projektet, men framförallt för att höra hur du ser på ett framtida boende här.

Vi är nyfikna på vad du har för tankar kring den här platsen. 

Hur vill du att ditt nya hem ska vara? Hur många rum behöver du? Trädgård eller kanske en underhållsfri terrass? Kanske du ser fram emot att odla egna grönsaker och frukt i ett gemensamt växthus? Eller varför inte ta vara på det unika sjöläget med ett svalkande bad efter en avkopplande stund i föreningens bastu? Kanske en gemensamhetslokal, en övernattningslägenhet eller snickeriverkstad? Vi vill gärna höra om hur du vill leva ett bekymmersfritt, enkelt och natur- och sjönära vardagsliv med massor av livskvalitet. Kom och prata med oss så kan vi ta med dina synpunkter, önskemål och idéer i utvecklingen av området.

Du kan också redan nu lämna dina önskemål och tankar genom att svara på några frågor och lämna kommentarer samt kontaktuppgifter.