Naturnära och sjönära – lokalt driv och gemenskap

Kvarnvik ligger i Hannäs Socken, en landsbygd mellan tätorterna Åtvidaberg och Valdemarsvik med ett starkt driv och engagemang hos lokalbefolkningen.

Det senaste tillskottet är en ny utomhusarena med möjlighet till olika bollidrotter, som har byggts upp i direkt anslutning till Kvarnviks Strands nya bostäder. Inte långt härifrån finns även en stor aktivitetshall med plats för olika aktiviteter och evenemang för alla åldrar.

Även bygdegården med sin samlingslokal ger möjlighet till gemensamma tillställningar.

Under hela året är det evenemang och aktiviteter i bygdegården och vid Kvarnviks festplats. Det rika och aktiva kultur- och föreningslivet i Hannäs Socken är en av grundstenarna till samhörigheten i den levande landsbygden med framtidstro.

Nära till natur och storstadspuls

Det dramatiskt kuperade landskapet med flera naturreservat och många sjöar ger förutsättningar för ett rikt friluftsliv. Samtidigt är det nära till stadens puls med Linköping, Norrköping och Västervik bara en timmes bilresa bort. Till tätorterna Valdemarsvik (med Östkustens enda fjord) och Åtvidaberg tar du dig med bil på endast 15 minuter respektive 30 minuter.

En lokal mötesplats

Ett viktigt nav i området är ICA Nära – Sjöbergs lanthandel. Här finns ett brett sortiment med allt ifrån livsmedel till trädgårdsmöbler. Butiken är även ombud för Svenska Spel, Apoteket, Systembolaget och DHL, men framförallt fungerar Sjöberga lanthandel som en viktig mötesplats för lokalbefolkningen och besökare i området. Qstar bensinmacken intill lanthandeln är också en viktig nod. Det måste för övrigt vara macken med Sveriges finaste utsikt med sitt höga läge över sjön Önn!

Företagsamheten i Hannäs Socken är hög och här finns en variation med både mindre och större företag inom hantverk, service och tillverkning. Här finns även en presentaffär, en kläd- och inredningsbutik samt ett café som erbjuder ”hembakat”. Bara några kilometer bort finns en lokal förskola för de minsta.