Fasadritning Hustyp A
Situationsskiss Kvarnviks Strand
Planlösning Hustyp A

Husen och visionen – närodlad arkitektur

När vi började skissa fram de olika hustyperna ville vi skapa platsspecifika hus med en tydlig koppling till jordbrukslandskapet. Stilen på husen påminner därför mycket om den karaktäristiska ladan med sina enkla och rena former. Tydliga sadeltak, träfasader i naturliga färger och lekfulla huskroppar gör att husen fint smälter in i omgivningen, samtidigt har de en unik egen stil med spännande fasadindragningar och varierande nockriktningar. Vi kallar det närodlad arkitektur!

Ljust, öppet och tillgängligt

Vi bygger sex parhus och två fristående mindre villor. Planlösningarna är väl genomtänkta och badar i dagsljus genom stora fönster mot söder. Fönsterna ger dessutom en unik sjöutsikt från såväl matplatsen, vardagsrummet och mastersovrummet. Den höga takhöjden i vardagsrummet och köket ger interiören det lilla extra, här är det öppet till nock och det ger bostäderna en unik rymd och atmosfär.

Tillgängligheten blir hög med goda förvaringsutrymmen och moderna och välutrustade kök och badrum. I badrummet kommer det att finnas både tvättmaskin och torktumlare. Intill entrén blir det ett kapprum med förvaringsmöjligheter. Många smarta lösningar som ger ett enklare vardagsliv.

Lättskött och enkelt

För att skapa ett enkelt boende med minimalt underhåll har vi valt att göra tomter i storlekar som är hanterbara. Uteplatserna får söderläge med utsikt över sjön och det kommer att finnas möjlighet att ha växter och egna små odlingar på området. 

Är du van att bo i villa med fyra väggar och bilen nära så kommer du att ha samma fördelar här. Du parkerar bilen i carporten intill huset och kan njuta av känslan av ett eget hus samtidigt som du inte behöver sköta om tomten eller husets yttre, om du inte vill. Föreningen tar hand om gräsklippning, skötsel av häckar, snöskottning, reparationer med mera. 

 

Gemenskap och livskvalitet

En ledstjärna i utvecklingen av området har varit att skapa möjlighet till möten och gemenskap mellan de boende. Både den centrala trädgården med odlingslotter runt växthuset och gemensamhetshuset med eget pentry blir naturliga samlingspunkter. I det gemensamma huset kommer det även att finnas en verkstad anpassad till olika typer av hobbyverksamhet.

Intill sjön återskapas den gamla båtbryggan som en gång låg här, vilket ger möjlighet till fler härliga naturupplevelser. För den som vill kan sommarkvällarna förgyllas med ett dopp från bastuflotten.